فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

نسل بشر همیشه با بلاهای طبیعی مختلفی روبرو بوده؛
و این حوادث عمدتا باعث مرگ و میر بی شماری از انسانها در طول تاریخ شده اند.
اما ما در این مقاله قصد نداریم به بلاهای طبیعی بپردازیم، بلکه ده مورد از فجیع ترین حوادث تاریخ، که بخاطر اشتباهات انسانی رخ داده و عواقب و آثار جبران ناپذیری در پی داشتند را مرور می‌کنیم.

آمفی تئاتر فیدنا

۱. آمفی تئاتر فیدنا ( ۲۷ سال پس از میلاد )

آمفی تئاتر فیدنا

یکی از مخرب ترین و کهن ترین حادثه ی ثبت شده در طول تاریخ، تخریب آمفی تئاتر فیدِنا در روم باستان است. حتی پس از گسترش آیین مسیحیت در روم باستان تا مدتی مسابقات و نبردهای گلادیاتوری برگزار میشد تا اینکه توسط فرمان امپراطوری تا چندین سال این مبارزات ممنوع شد. سپس هنگامی که دستور لغو ممنوعیت این مبارزات صادر شد، شخصی به نام ” آتیلیوس ” برای شروع این رقابت ها آمفی تئاتری چوبی به نام ” فیدنا ” ساخت.
این آمفی تئاتر در شهر فیدنا واقع در لاتیوم، حدود ۸ کیلومتری شمال روم، در ایتالیای امروزی، ساخته شد.

تا اینکه هنگام برگزاری نبرد گلادیاتوری، قریب بر ۵۰ هزار نفر برای تماشا به آمفی تئاتر فیدنا سرازیر شدند و به دلیل ازدحام جمعیت، آمفی فروریخت و بدترین اتفاق استادیومی در طول تاریخ را رقم زد. بر اساس منابع تاریخی حداقل ۲۰ هزار نفر کشته و بقیه افراد زخمی شدند. این اتفاق منجر به تبعید آتیلیوس از روم و همچنین تصویب قانونی شد که بر اساس آن فقط افراد ثروتمندی که قادر به ساخت بنای مستحکم بودند اجازه ی برگزاری مسابقات را داشتند. * تصویری که مشاهده می کنید حاصل شبیه سازی کامپیوتریِ باستان شناسان، بر اساس مدارک تاریخی از ” آمفی تئاتر فیدنا ” می باشد.

 

پیشنهاد می شود بخوانید : ترسناک ترین فیلم های تاریخ سینما

 

۲. بندر هالیفاکس ( ۱۹۱۷ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان
فجیع ترین حوادث تاریخی جهان

در تاریخ ششم دسامبر سال ۱۹۱۷ میلادی، ساعت ۹ و ۴ دقیقه قبل از ظهر، یکی از عظیم ترین انفجارهای تاریخ در بندر هالیفاکسِ نوا اسکوشیا در کشور کانادا رخ داد.  ماجرا از این قرار بود که یک کشتی باربری فرانسوی به نام ” SS Mont-Blanc ” با یک کشتی نروژی به نام ” SS Imo ” که در حال ترک کردن بندر بود، برخورد کرد. ولی این تمام ماجرا نیست؛ کشتی فرانسوی حامل محموله ای برای جنگ جهانی اول، شامل دویست تن تی اِن تی، پنبه مخصوص ساخت فیتیله و ۳۵ تن ماده بنزوئیل بود!
هنگام برخورد دو کشتی در ساعت ۸ و ۴۴ دقیقه صبح،
به محض تصادف، آتش سوزی در کشتی فرانسوی آغاز شد.
از لحظه ی شروع آتش سوزی تا انفجار مهیب کشتی تنها بیست دقیقه فاصله بود.

در این مدت کم تمام ۴۰ نفر خدمه ی کشتی فرانسوی،
بعد از اینکه نتوانستند آتش را مهار کنند کشتی را تخلیه کرده و به ساحل رفتند.
مردم زیادی در ساحل نزدیک شدن کشتی شعله ور را تماشا میکردند که ناگهان انفجار مهیبی رخ داد.
بر طبق اسنادی که ارائه شد قدرت این انفجار وحشتناک سه کیلوتن محاسبه گردید؛
یعنی به اندازه ی یک پنجم قدرت انفجار بمب اتمی در هیروشیما!

پس از انفجار، تکه های فی کشتی، با قدرت تا مساحتی به اندازه ی یک کیلومتر مربع به اطراف پرت شدند؛ و زبانه ی شعله ی انفجار تا دو کیلومتر به آسمان کشیده شد. بخاطر قدرت بسیار زیاد حاصل از انفجار، سونامی ای به ارتفاع ۱۸ متر ایجاد شد که تمامی خانه ها، مدارس، ساختمان ها و کشتی ها را تا شعاع سه کیلومتری خود از بین برد.

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجایع تاریخی بشریت

طبق آمار ارایه شده ۱۶۳۰ خانه به طور کامل نابود شد و ۱۲۰۰۰ خانه، از این انفجار آسیب دید.
صدای حاصل از این انفجار تا شعاع ۳۱۶ کیلومتری از محل حادثه نیز شنیده شد!
طبق نظریه کارشناسان علت انفجار و برخورد دو کشتی،
مانورهای اشتباهی از جانب هر دو کشتی فرانسوی و نروژی بود
که این اشتباه انسانی و فاجعه بار را رقم زد
و باعث شد کشتی با نیرویی بیش از هر انفجار ساخته ی دست بشر تا آن زمان، منفجر گردد!
این حادثه ی فجیع در مجموع ۱۹۵۰ نفر کشته و حدود ۹۰۰۰ مجروح بر جای گذاشت.

 

 

۳. انفجار اتمی هیروشیما و ناگازاکی ( ۱۹۴۵ )

فجایع تاریخی بشریت - انفجار هیروشیما

درسته…
این فهرست حول موضوع اشتباهات و سهل انگاری های انسانی نوشته شده
و این مورد متاسفانه آگاهانه و با خواست قبلی انجام شد.
با این حال به نظر بنده فهرست ” فجیع ترین حوادث تاریخ ” بدون این مورد، ناقص خواهد بود.

انفجار بمب اتمی در هیروشیما و ناگازاکی، بی شک یکی از تلخ‌ترین فاجعه های انسانی در طول تاریخ به شمار می رود؛ فاجعه ای که هنوز هم بعد از گذشت سالیان دراز، اثراتش را شاهد هستیم. ششم ماه اوت سال ۱۹۴۵، بمب افکن B29 ملقب به ” اِنولاگِی ” از جزیره ی تینیان برخاست و به همراه دو هواپیمای دیگر راس ساعت هشت و پانزده دقیقه صبح، بمب چهار و نیم تنی به نام ” پسر کوچک ” را بر آسمان هیروشیما رها کرد.  این بمب حامل ۶۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۳۵ بود که پس از ۴۳ ثانیه از رها کردن در ارتفاع ۵۴۸ متری شهر هیروشیما منفجر شد و انرژی عظیمی معادل انفجار بیست هزار تن تی ان تی آزاد نمود که تا شعاع یک و نیم کیلومتری خود را ذوب کرد!

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجایه بزرگ تاریخی - انفجار هیرشیما

در هیروشیما پس از انفجار تا شعاع ۵۰۰ متری سرامیک خانه ها ذوب شد و تا فاصله ی دو کیلومتری لباسهای تن مردم سوخت. در فاصله ۲۰۰ متری از مرکز انفجار از مردی که روی پله های بانک ایستاده بود چیزی جز سایه ای بر روی پله ها باقی نماند! طوفانی که از موج انفجار حاصل شده بود از ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت داشت که برای صاف کردن ساختمان های بتونی کافی بود. اگر کسی به هر نحو از گرمای سوزنده و موج انفجار سالم مانده بود بخاطر جذب تابش های آلفا، بتا، گاما و نوترونی و رادیواکتیوی در عرض کمتر از سی روز جان می باخت.

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجایع بشریت

در مجموع در هیروشیما ۶۰ هزار ساختمان ویران شد و ۵ روز به طول انجامید تا ارتش ژاپن اجساد باقی مانده را از خیابانها جمع کند. تا پایان سال ۱۹۴۵ صد و چهل هزار نفر و از سال ۴۶ تا ۵۱ حدود ۶۰ هزار نفر بخاطر اثرات این فاجعه از بین رفتند. سه روز پس از بمباران هیروشیما ، یک هواپیمای B29 دیگر جزیره تینیان را به هدف بمباران شهر صنعتی ککورا ترک کرد، اما چون در ککورا هوا ابری بود و دید نداشت، خلبان از ترس کم آمدن سوخت پرواز، به هدف دومی خود، ناگازاکی پیش رفت. بمبی که در ناگازاکی رها شد حامل ده کیلوگرم پلوتونیوم ۲۳۹ بود که بخاطر بزرگی خود نسبت به بمب هیروشیما ” مرد چاق ” نامیده شد.

طبق آماری که ارائه شد در ناگازاکی ۱۱۵۷۴ خانه سوخت، ۱۳۲۶ خانه ویران شد و در همان لحظه، به غیر از کشته های سالهای بعد، ۷۴۹۰۹ مجروح و ۷۳۸۸۴ کشته برجای گذاشت. هنوز هم پس از سالهای متمادی خاک غیر قابل کشت، انواع سرطان ها ازجمله سرطان های خون و ناراحتیهای پوستی، به دنیا آمدن نوزادانی با نقص عضو و ناهنجاری های عجیب و ژنتیکی و غیره از اثرات ماندگار این فاجعه ی دردناک انسانی می باشد.

 

 

۴. بیماری میناماتا ( ۱۹۵۰ )

بیماری میناماتا

تقریبا در اوایل دهه ۱۹۵۰ بومیان ماهیگیر و ساکنان شهر ساحلی میناماتا در استان کوماموتوی ژاپن متوجه حرکات عجیبی در حیوانات آن ناحیه شدند. اولین تظاهرات عجیب در رفتار گربه ها بروز کرد برای مثال گربه ها حرکات خاص و واکنشهای عصبی از خود نشان می دادند و بی دلیل شروع به جیغ کشیدن می کردند. تا اینکه علایم در حیوانات دیگری همچون پرندگان نیز بروز کرد؛ پرنده ها در حین پرواز ناگهان سقوط کرده و میمردند.

این بیماری حتی حیوانات آبزی و صدفها را که عمده ی غذای مردم میناماتا را تشکیل می دادند نیز تحت تاثیر قرار داد. از آنجا که بیشتر غذای مردم میناماتا از ماهی و صدف تشکیل میشد، کم کم تظاهرات عصبی در انسانها هم دیده شد؛ فرد مبتلا در تکلم، شنوایی و تشخیص صداها، قوه بینایی، هوشیاری و تعادل دچار مشکل می شد و همچنین قادر به درست راه رفتن نبود.

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجایع تاریخی بشریت - بیماری میناماتا
بیماری میناماتا

همچنین علایم دیگری همچون بی حسی اعضا، گرفتگی عضلات بدن در بین ساکنان، از دیگر تظاهرات این بیماری بود.
از آنجا که این علایم نخستین بار در گربه ها دیده شد مردم محلی نام رقص گربه ها را برای این بیماری انتخاب کردند؛ با این حال کسی نمی دانست که علت این بیماری خطرناک و کشنده چیست. سرانجام در اول ماه می سال ۱۹۵۶ رییس بیمارستان شرکت چیسو در شهر میناماتا، نامه ای به مقامات محلی بهداشت نوشت و از گسترش یک بیماری ناشناخته ی سیستم اعصاب در بین مردم خبر داد.

بر طبق این اظهارات بیماری رقص گربه ای شناخته شد و علت شیوع آن در بین مردم،
مسمومیت با مواد زائد و فات سنگینی چون جیوه و متیل جیوه گزارش شد.
روز اول می از آن پس در تاریخ ژاپن به عنوان سالگرد رسمی کشف بیماری رقص گربه ای درج شد.

هنگامی که مقامات ژاپن پیگیری کردند، متوجه شدند که این مواد زائد توسط کارخانه ی شرکت جیسو به دریا ریخته شده. سپس با پیگیری هایی که صورت گرفت از گسترش این بیماری جلوگیری کردند ولی تا ۱۲ سال بعد یعنی تا سال ۱۹۶۸ کارخانه جیسو هنوز زباله های صنعتی خود را در دریا تخلیه می کرد. بر طبق آماری که از عوارض ناشی از زباله های جیسو ارائه شده، تا سال ۲۰۰۱ تقریبا ۲۲۶۵ نفر به میناماتا مبتلا شدند که ۱۷۸۴ نفر از آنها جان باختند.

 

بیشتر بخوانید : ترسناک ترین مکان های تاریخ دنیا

 

 

۵. مه بزرگ لندن ( ۱۹۵۲ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان - مه بزرگ لندن
فجیع ترین حوادث تاریخی جهان – مه بزرگ لندن

آلودگی هوای شهر لندن سالهاست که باعث نگرانی و نیتی مردم و مسئولین کشور انگلیس شده؛ به گونه ای که میتوان گفت پیش از انقلاب صنعتی، این آلودگی، واکنش های مختلفی را حتی در نوشته های چار دیکنز و ویلیام موریس در پی داشت.  از سال ۱۲۷۲ آلودگی هوای لندن هر از گاهی خسارات و تلفاتی را برای مردم آنجا ایجاد کرده اما اوج آلودگی هوا در زمستان ۱۹۵۲ تاریخ ساز شد و به عنوان یکی از فجایع تاریخی کره زمین ثبت گردید.  این فاجعه که به ” مه دود بزرگ یا مه بزرگ ۵۲ ” یا ” The Great Smog ” مشهور شد، طی روزهای پنجم تا نهم ماه دسامبر سال ۱۹۵۲ روی داد.  در این چند روز ماه زمستانی، هوا به قدری در لندن سرد شده بود که مردم برای گرم کردن خود مقدار زیادی زغال سنگ مصرف کردند.

زیاده روی در مصرف زغال سنگهایی که حاوی سولفور دی اکسید بودند باعث به وجود آمدن ابری از مواد آلوده شد و شهر لندن را در مهی آلوده و غلیظ فرو برد. وضعیت جوی به قدری خطرناک شده بود که تمام خطوط حمل و نقل به جز متروهای زیرزمینی بخاطر کاهش میدان دید مختل شد. طبق آمار گزارش شده در مدت کمی بعد از ایجاد این مه، ۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۰۰ هزار نفر بیمار شدند.

ابعاد این اتفاق آنقدر گسترده بود که از آن به عنوان بزرگترین فاجعه زیست محیطی در بریتانیا یاد می شود.
در مطالعاتی که بعد از این فاجعه صورت گرفت آمار دقیق کشته شدگان ۱۲ هزار نفر اعلام شد.
جالب توجه است که طبق نظر برخی کارشناسان، آلاینده هایی که هم اکنون در تهران تولید می شود،
می توانند خطری بسیار بیشتر نسبت به زغال سنگهای لندن در دهه ۵۰ داشته باشند!

 

 

۶. فروپاشی سد بانکیاو ( ۱۹۷۵ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان - فروپاشی صد

حادثه ی دیگری که بسیار خطرناک و مخرب بود مربوط به سد بانکیاو در جنوب چین است.
این سد در ابتدا سال ۱۹۵۲ در استان هنان بر روی رودخانه ی هوآیی ساخته شد تا راهی برای تامین الکتریسیته ی مورد نیاز منطقه باشد. هنگامی که مراحل ساخت تقریبا به اتمام رسیده بود تَرَک و شکافهایی در دیواره سد دیده شد که به کمک مهندسان روسی ترمیم گردید تا در برابر بارشهای ۳۰۰ میلی متری در روز که هر هزار سال در استان هنان رخ می داد مقاوم باشد.

بخاطر استحکامی که برای سد پیش بینی می شد نام ” سد آهنین ” بر آن گذاشتند و این سد به مدت ۲۵ سال نیرویی به اندازه ی هجده گیگاوات الکتریسیته برای منطقه تامین می کرد تا سرانجام در سال ۱۹۷۵، طوفانی در چین رخ داد. این طوفان مخرب به نام ” نینا ، باعث شد در یک روز حدود ۱۰۶۰ میلی متر باران ببارد و تمام خطوط و سیستم های ارتباطی را نابود شود، سد های کوچکتری که بالاتر از سد بانکیاو بودند شکسته شدند و حجم عظیمی از آب به سمت بانکیاو روانه شد.

چون سیستم های ارتباطی مختل شده بود پیام باز شدن دریچه های سد به واحد های مهندسی نرسید و سد شکست. پس از این حادثه ی غیر منتظره حجمی حدود ۷۸۸۰۰ تن آب در ثانیه آزاد شد و موجی به ارتفاع هفت متر و عرض ده کیلومتر، با سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت ایجاد کرد.  سیلی که روانه شده بود پس از تخریب کیلومترها، جان ۲۶ هزار نفر را در دم گرفت، ۱۱ میلیون نفر را مجروح و حدود نیم میلیون نفر را بی خانمان کرد و بر طبق آمار ۱۴۵ هزار نفر از بیماری و قحطی پس از آن جان سپردند.

 

 

۷. فاجعه یونیون کارباید ( ۱۹۸۴ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان

بی شک میتوان فاجعه ی ” یونیون کارباید ” یا ” بوپال ” را در زمره ی بزرگترین حوادث صنعتی و فجایع زیست محیطی تاریخ به شمار آورد. در سحرگاه سوم دسامبر، سال ۱۹۸۴، نشت گازهای سمی از کارخانه ی ه کش سازی یونیون کارباید واقع در شهر بوپال، مرکز استان مادیا برادش هندوستان، حادثه ای تلخ را رقم زد.
بر اساس گزارشات منتشره، از شب دوم دسامبر، این کارخانه آمریکایی دچار نشتی مواد شیمیایی شد و با ورود این مواد خطرناک به منابع آبیِ کارخانه، واکنشهای شیمیایی خاصی انجام و منجر به تولید بخارهای سمی گردید. این بخارهای مهلک توسط باد به سمت شهر بوپال به حرکت درآمدند و در مدت کمی پس از این واقعه، خانه های نزدیک به کارخانه در ابری سمی فرو رفتند و تمام ساکنان آنها در دم جان خود را از دست دادند.

 

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجیع ترین اتفاق های انسانی
فجیع ترین اتفاق های انسانی

هنگامی که این ابر به فراز شهر رسید و تمام آن را پوشاند، به سرعت مردم شهر را تحت تاثیر خود قرار داد و آنها را دچار مشکلاتی چون حالت تهوع، احساس خفگی شدید و آسیب های چشمی کرد که منجر شد شهر سریعا تخلیه شود. با این حال در همان چند ساعت اول هزاران نفر از اهالی جان باختند و سه هزار و پانصد نفر از کارکنان کارخانه نیز جان باختند. اما ماجرا اینجا به پایان نرسید… مرگ و میر شهروندان حتی بعد از ماهها نیز ادامه یافت. مدارک حاکی از آن است که این فاجعه بیش از ۳۰۰ هزار بیمار بر جای گذاشت که با مشکلات شدید جسمی دست و پنجه نرم می کنند و اکثرا به طور کامل معلول و نابینا شده اند.
اثرات آن هنوز هم بعد از گذشت سالها قابل مشاهده است‌.

منابع متفاوت در سالهای متمادی آمار کشته شدگان را بین ۱۸ هزار تا ۳۰ هزار نفر اعلام نموده اند.
کارخانه یونیون کارباید هم اکنون متروکه شده
اما چیزی در حدود ۲۵ تن از مواد سمی در آن محل به جای مانده ،
که آن منطقه را چهل برابر آلودتر از حد استاندارد کشور هند کرده است؛
اما هنوز هم شرکت اصلی از تمیز کردن این مواد سمی سر باز میزند.

 

۸. حادثه چرنوبیل ( ۱۹۸۶ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان - حادثه چرنوبیل
فجیع ترین حوادث تاریخی جهان – حادثه چرنوبیل

یکی از بدترین حوادث انسانی در طول تاریخ و فجیع ترین انفجار هسته ای در تمام دوران، انفجارِ پایگاه چرنوبیل در اوکراین است.  در بیست و ششم ماه آوریل ۱۹۸۶، رآکتور واحد چهارم پایگاه هسته ای چرنوبیل منفجر و مواد رادیو اکتیویِ مورد نیاز برای تولید صد بمب آزاد شد. پس از وقوع انفجارِ قارچی شکلِ واحد چهار، بلافاصله محیط اطراف به امواج رادیو اکتیوی آلوده شد و کم کم دود و ابرهای آلوده ای که ایجاد شده بود به مناطق دورتر نیز سرایت کرد؛ و پس از مدت کوتاهی بارش این ابرهای آلوده ناحیه‌ی وسیعی از اروپا را آلوده به تشعشعات هسته‌ای نمود.

سپس گازها به سمت روسیه روانه شدند. تعداد زیادی از کارکنان پس از چند ساعت علائم دریافت مواد رادیواکتیوی را بروز دادند و در کمتر از ۵ ساعت از وقوع حادثه ۱۰۸ نفر راهی بیمارستان شدند و این تعداد در پایان همان روز به ۱۳۲ نفر رسید.

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

در زمان انفجار دو کارگر و تا پایان ماه ژوئن ۱۵۰ کارگر دیگر جان خود را ازدست دادند.
شدت این انفجار به مراتب از انفجار اتمی هیروشیما و ناکازاکی بیشتر بود.
بخاطر این حادثه ۲۲۱۸ شهر و روستا در اطراف اکراین آلوده شد؛ به جز اوکراین، روسیه، سوئد، فلاند، نروژ، انگلستان، لهستان و کشورهای دیگری نیز از اثرات حادثه بی نصیب نماندند و مجموعا ۵ میلیون نفر از این اتفاق آسیب دیدند. تمام روستا و خانه ها، تا ناحیه‌ی ۳۰ کیلومتری اطراف پایگاه تخلیه شدند و هیچکس اجازه ورود و خروج در آن محدوده را نداشت.

اما ماجرا به همین سادگی تمام نشد، تاثیر مواد رادیو اکتیوی در طی سالها باعث گزارش بیش از ۱۸۰۰ مورد سرطان تیروئید در کودکان و نوجوانان اوکراین و حتی کشورهای همسایه گردید. همچنین جهش های ژنتیکی و تولد نوزادان ناقص که اغلب بدون دست و پا متولد می‌شدند از عوارض ماندگار این مواد بر نسلهای آتی بود. تا کنون از ۵۰۰ هزار نفری که با اثرات این انفجار مواجه شدند، ۲۰ هزار نفر مرده و باقی نیز یا کاملا از کار افتاده اند، یا با بیماری های مختلفی از جمله انواع سرطانها دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

 

۹. کشتی مسافربری دُنا پاس ( ١٩٨٧ )

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان - کشتی مسافربری دنا پاس
فجیع ترین حوادث تاریخی جهان – کشتی مسافربری دنا پاس

مرگبار ترین حادثه‌ی غیر عمدیِ دریایی تاریخ در دسامبر ۱۹۸۷، برای کشتی مسافربری ” دُنا پاس ” روی داد.
بر اساس مشاهدات بازماندگان، در شب بیستم دسامبر در حالی که بیشتر مسافران در خواب بودند،
این کشتی فیلیپینی در مسیر خود به سمت مانیل، با کشتی حمل سوخت ” اِم تی وکتور ” برخورد کرد؛
عمق فاجعه اینجا بود که کشتی وکتور در همان شب حامل ۸۸۰۰ بشکه بنزین، گازوئیل، نفت خام و صنایع پتروشیمی بود.
بنا بر گفته‌ی بازماندگان به محض تصادف و برخورد دو کشتی، اِم تی وکتور دچار آتش سوزی و انفجاری مهیب شد و به سرعت آتش به کشتی دنا پاس نیز سرایت کرد. بخاطر نشت مواد مشتعل از وکتور سطح آب نزدیک دو کشتی نیز شعله ور شده بود.

پس از شروع آتش سوزی دکل نوری دنا پاس سقوط کرد و مسافران وحشت زده در تاریکی به دنبال راهی برای نجات میگشتند؛ آنهایی که باقی مانده بودند بخاطر قفل بودن جلیقه های نجات، مجبور شدند بدون جلیقه به آبهای مشتعل اطراف بپرند و در میان انبوهی از اجساد سوخته، به امید نجات، شنا کنند؛
غافل از اینکه آبهای آن حوالی مملو از ه بود…

فجیع ترین حوادث تاریخ جهان

فجیع ترین حوادث تاریخی جهان - کشتی مسافربری دنا پاس
فجیع ترین حوادث تاریخی جهان – کشتی مسافربری دنا پاس

دنا پاس پس از دو ساعت و اِم تی وکتور پس از چهار ساعت سوختن، در همان محل غرق شدند و به زیر آب رفتند. چیزی در حدود ۸ ساعت پس از این حادثه عملیات جستجو آغاز شد. طبق گفته شرکت کشتیرانی، کشتی دنا پاس تنها ۱۴۲۴ نفر ظرفیت مسافر داشت؛ اما در لیستی که ۲۳ دسامبر ارائه شد کشتی حاملِ ۵۸ خدمه، ۱۵۸۳ مسافر با بلیط اولیه و قانونی، ۶۷۵ نفر با بلیط نیم بها و بدون جای خواب و ۹۰۸ نفر دیگر که در لنگرگاه دوم سوار شدند، بود‌. اما به گفته‌ی بازماندگان و با توجه با مراجعات وابستگان، بیش از ۴ هزار مسافر در کشتی وجود داشت؛ که از این بین تنها ۲۴ نفر زنده ماندند که ففط ۵ نفرشان بلیط قانونی و اولیه داشتند!

البته تعداد بسیار بیشتری از مسافران به آب پریدند
که برخی اجساد سوخته یا دریده شده ی آنها توسط ه، بدست آمد.
از کشتی وکتور نیز فقط ۲ نفر نجات یافتند.
آمارها تلفات این حادثه را ۴۳۸۶ نفر تخمین می‌زنند.
در مستندی محصول سال ۲۰۰۹، از این حادثه با عنوان تاییتانیک آسیا نام برده شد.

 

۱۰. نشت نفتکش اکسون والدز ( ۱۹۸۹ )

تفاوت آینده و آزادی پسر یک مرد فقط بستگی به انتخاب یک دوربین خوب داشت.

دوربین مداربسته، عدالت و خطاهای شناختی

میز عسلی و جلو مبلی چوبی مدرن مدل پیک

” ,نفر ,کشتی ,های ,ی ,  ,فجیع ترین ,پس از ,ترین حوادث ,شد و ,هزار نفر ,ترین حوادث تاریخ ,ترین حوادث تاریخی ,آمفی تئاتر فیدنا

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود فایل های مجازی دانلود فایل های مجازی PARSACHOOB best.memari سی گل دانلود ماهواره جیبی اندروید نسخه طلایی پاسخ سوالات درسهایی از قرآن دانستنی ها دکتر مهدی احمدی جواهر شناس و باستان شناس . .-WE_ ARE _ARMY _FOREVER-